Херминатора дрифтира на лед

Скиорът пришпори Bugatti Chiron в снега

Легендарният скиор Херман Майер прие ударна доза адреналин с предизвикателството да пришпори 1500 конски сили в заснежените Алпи. Той полетя с Bugatti Chiron по ледената писта за екстремни автогонки в австрийското градче Алтенмаркт ам Понгау. Минусовите температури и коравият сняг далеч не са най-добрите условия за шофиране на хипер автомобил, но именно затова авантюристът натисна здраво газта на гигантския 8-литров двигател W16 с четири турбини.

„Завладяващото чувство на контролиран дрифт с тази кола може да се сравни само с усещането при перфектен дрифт със ски на висока скорост“, коментира след експеримента Херман Майер. Той призна, че е удивен от стабилното поведение на Chiron върху снега. „Въпреки бруталната мощност на мотора, аз бях негов господар от първата секунда. Докато шофирах, изпробвах различните режими на настройки и ми ставаше все по-интересно. Никога не съм предполагал, че придвижването върху сняг може да бъде толкова вълнуващо, без да имам ски на краката“, разказа спортистът.

Отскоро той шофира друг автомобил на концерна Volkswagen със задвижване на четирите колела – Audi Q7 e-tron. След изживяването с Bugatti Chiron скиорът се зарече скоро отново да се срещне с този „звяр“ със знаменитата филмова реплика „I’ll be back“ на Терминатора. Заради физическата си сила и карането на ръба на риска Майер носи прякора Херминатора по алюзия с неговия сънародник, шампион по културизъм и актьор Арнолд Шварценегер.

Херман Майер е третият по успехи скиор в алпийските дисциплини след Ингемар Стенмарк и Марсел Хиршер. Той е спечелил 54 старта и е носител на 4 световни купи, два златни олимпийски медала и три златни медала от световни първенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили