Херо заработи първия голям бонус

Димитър Димитров, треньорът на "Лудогорец", заработи първия голям бонус. Сметката на Херо ще набъбне със 100 000 долара за класирането на "орлите" в групите на Лига Европа.

Тимът от Разград спечели плейофната фаза срещу "Судува". Литовците бяха бити в Разград с 2:0, а в реванша двата тима направиха 0:0. По този начин "Лудогорец" се класира за втори път в групите на Лига Европа в своята история. А и така Херо бързо компенсира загубата на три заплати по контракта си с "Иртиш". Бургазлията се отказа по спешност от тях, за да му разрешат да си тръгне от Казахстан. За 11 дни начело на българския шампион Димитров заработи първата си тлъста премия. Приблизително по 9 хиляди долара на ден е изкарал Херо. А треньорът може да заработи и други бонуси в зависимост от това, което ще стори отборът в групите.

"Няма с магическа пръчка да се получат нещата – каза Димитров. - Собствениците могат да говорят дали ще има нови попълнения. Ние имаме 17-18 футболисти. С този брой играчи ще е трудно. Надявам се до края на трансферния прозорец да вземем един-двама."

С нови или без, Херо гони цел излизане от групите на Лига Европа.

"Тепърва ни предстоят големи мачове - каза Ангел Петричев, изпълнителен директор в "Лудогорец". - Миналата година имахме кураж да си поставим за цел да излезем от групите на ШЛ, а целта сега е категорична и ясна, а тя е да излезем и от тези в Лига Европа."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ