Херо идва с крехък аванс

Воденият от Димитър Димитров тим на "Иртиш" идва за реванш след седмица в Русе с крехък аванс. Тимът на българския треньор победи с 1:0 "Дунав" в първия мач от 1 предварителен кръг на турнира Лига Европа. Единственият гол вкара Игор Бугаев още в 5-ата минута.

"Драконите", които пропътуваха 4386 км до Павлодар, явно не се бяха съвзели от 15-часовия тур до Казахстан и бяха изненадани в началото. Тогава Бугаев получи пас зад защитата на "небесносините" и не трепна, останал очи в очи със стража Станислав Антонов - 1:0. Домакините създадоха още две атаки, но вратарят на тима от Русе спаси.

След това на свой ред "Дунав" показа, че е не е за подценяване и до края на полувремето изпусна няколко положения.

След почивката играчите на Веселин Великов вдигнаха още оборотите и продължиха с набезите към вратата на домакините. В крайна сметка отборът на Херо спечели мача, но го очаква кошмарен реванш.

Русенци се заканиха да напълнят стадиона и над 12 000 ще подкрепят своите любимци срещу „Иртиш“ след седмица. Тогава тимът от Павлодар ще е пропътувал рекордното разстояние, а мощната подкрепа от трибуните ще наклони везните в полза на „Дунав“. Останалото е в краката на играчите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ