Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО)

Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

Американското посолство е в непрекъснат контакт с властите в България относно ситуацията с разпространението на коронавируса. Вярваме, че българското правителство приема тази криза сериозно. Благодарение на много силните мерки, които те взеха до момента, България изпреварва събитията. Te отговарят на предизвикателствата на COVID-19.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Херо Мустава по време на виртуална среща-разговор с американски граждани, живеещи в България.

Въпреки, че броят на заразените хора расте, това не става в геометрична прогресия, както виждаме на други места по света, каза Мустафа.

Зная, че извънредните мерки са предизвикателство пред нормалното ежедневие на всеки от нас, но тяхната цел е да забавят разпространението на вируса и да гарантират безопасността ни. Единственият начин да постигнем това е като се движим преди събитията.

Снабдяването със стоки от първа необходимост, като храна, вода и лекарства, е осигурено, изтъкна американският дипломат.

"Здравната система на България се справя добре в коронавируса до момента, а мерките за контрол на заразата се оказват ефективни. Към момента няма претоварване на капацитета на болниците, каквото виждаме другаде. Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света", призна Херо Мустафа.

Благидаря на българските медици, сестри и полицаи за всичко, което правят помагайки на своите сънародници и на гостите като нас. Те са героите, заяви Херо Мустава.

"Изключително впечатлени сме от спокойния професионализъм на медицинските ръководители тук, включително ген. Мутафчийски от Военномедицинска академия. Сътрудничеството между военно-медицинското съсловие и Министерство на здравеопазването е отлично", подчерта посланикът на САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България