Херо чака първи мегабонус

Димитър Димитров, новият старши треньор на „Лудогорец“, има шанс да заработи мегапремия още след 10 дни работа в разградския клуб. При елиминиране на литовския „Судова“ в плейофа за Лига Европа, Херо ще може да компенсира светкавично загубата на 3 заплати по контракта си с „Иртиш“. Бургазлията се отказа по спешност, за да му разрешат да си тръгне. Реално това е материалната страна на раздяла с казахстанския клуб. По неофициални данни сумата гравитира около 100 хиляди долара.

Димитров е пожелал селекция в трите полеви линии на „Лудогорец“ – централен защитник, вътрешен халф и централен нападател. Най-вероятно шампионите ще трансферират титуляри на тези постове след двубоите с литовците. Почти сигурно мадагаскарският халф Абел Анисе напуска в посока Франция. Румънски медии твърдят, че и за голмайстора Кешеру също има примамливи оферти.

Не е ясно още какво е отношението на Херо към три от емблемите на „орлите“ - капитана Светослав Дяков, румънеца Моци и бразилеца Марселиньо. Дали те ще станат проводници на неговите идеи или не, ще се разбере след двубоите с аутсайдера „Судува“.

„Лудогорец“ ще представи новия си треньор пред медиите в понеделник. Контрактът на Херо ще се подновява година за година автоматично при класиране в групите на Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ