Хибриден SUV става най-мощният Opel

Grandland X Hybrid4 разполага с 300 к.с. и 4х4

Най-големият от трите SUV автомобила в актуалната гама на Opel ще се предлага и като Plug-in хибрид със задвижване на четирите колела. Това е Grandland X Hybrid4, който е оборудван с 1,6-литров бензинов турбо двигател с директно впръскване и два електромотора. Системната мощност на задвижващата система възлиза на 300 к.с. Така хибридният SUV се превръща в най-мощния модел на Opel в момента, превъзхождайки върховата Insignia, която се предлага към днешна дата.

Новият Grandland X Hybrid4 може да изминава до 50 км в изцяло електрически режим, поради което средната консумация на гориво е само 2,2 л/100 км по данни на производителя. Инсталираната под заснлитиево-йонна батерия има капацитет от 13,2 киловатчаса. Тя захранва двата електродвигателя. Единият елмотор е разположен на предния мост и върти предните колела през 8-степенна електрифицирана автоматична трансмисия, а другият е интегриран заедно с диференциал на задния мост. По този начин автомобилът разполага със задвижване 4х4, когато работи задният електрически двигател.

Електромоторите поемат движението с ниска скорост, докато при средна и висока скорост основното натоварване пада върху бензиновия двигател. Водачът може да зададе един от четири възможни режима за работа на автомобила – изцяло електрически, хибриден (автоматичен), 4х4 и спортен. В зависимост от използваната зарядна система батерията може да се напълни догоре за по-малко от 2 часа.

 

За улеснение на потребителите в Европа ще се предлага достъп до над 85 000 зарядни станции на континента. Навигационната система може да калкулира маршрута така, че по него да има достатъчно зарядни пунктове. Регенеративната спирачна система също зарежда батерията при намаляване на скоростта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили