Хиляда изпратиха "Бока" за Мадрид

Около хиляда фена на "Бока Хуниорс" изпратиха по впечатляващ начин футболистите преди заминаването им за Мадрид, където ще се играе срещата реванш от финала на Копа Либертадорес. Първият мач завърши 2:2. Вторият взривоопасен сблъсък е в неделя на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Генуезците", както наричат феновете на "Бока", приветстваха автобуса на тима на път за летище "Есейса". Те използваха фойерверки, димки, превръщайки придвижването в истинско шествие.

Малко по-късно и "Ривър Плейт" потвърди, че ще лети за Мадрид. "Богаташите" до последно заявяваха, че искат двубоят да се играе на техния "Монументал", но заради ексцесиите мачът бе отложен и в последствие преместен в Европа.

"Среща ще има", гласи краткото и ясно съобщение от ръководството на "Ривър Плейт" на клубния сайт.

До последно тимът на "бяло-червените" отказваше да пътува за Мадрид, но в крайна сметка футболът ще спечели от последвалото им решение.

А главният виновник, двубоят да не бъде в Аржентина е арестуван. Привърженикът на "Ривър Плейт" беше задържан в столицата Буенос Айрес и към него е повдигнато обвинение за нанасяне на материални щети и опит за физическо нараняване. Той е хвърлил един от камъните, които счупил прозорец на автобуса на "Бока".

И въпреки че сцената на битката ще бъде в Европа, бомбена заплаха наложи евакуацията на "Бомбонера". Анонимен телефонен сигнал бил подаден няколко часа преди играчите на "Бока" да заминат за Мадрид.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят