Хиляди българи останаха без ток в навечерието на Нова година

Множество аварии в мрежата на EVN оставиха част от Хасково без ток, информира БНР. Без захранване са също квартал Болярово и много села в общината.От EVN съобщиха , че обледяване на проводници през нощта и кабелни изключвания са причина за прекъсване на захранването. Авариите са локализирани, мобилизирани са аварийните екипи на дружеството и се работи по възстановяване на електрозахранването.

Почти цялата община Поморие е без електроенергия от снощи заради скъсани жици. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на аварията, информират от радио Бургас.

Възстановено е електроподаването във всички населени места в Сливенско, с изключение на селата Селиминово и Горно Александрово, където има частично прекъсване на захранването и екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредите, съобщи за БНР Снежана Кънева, началник отдел: "Сигурност и управление при кризи" в община Сливен.

„Към момента най-сериозен проблем остава „Карандила“, където празнуващите нова година очакват да се пробие пътят и да се пусне електрозахранването. Смятам, че в светлата част това ще бъде възстановено.“

Близо 30 населени места в Ямболска област са без електричество. Най-сериозно е положението в община Тунджа. В някои от селата там не е доставен хляб, тй като пътищата все още не са разчистени. По-голямата част от Ямбол от сутринта е без вода, но електроподаването към помпената станция вече е възстановено и се очаква ситуацията да се нормализира. Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Пропускат се автомобили само с вериги, тъй като обстановката и по-този път за Бургас е изключително тежка. Магистралата и пътят през Петолъчката за Бургас остават затворени.

10 са авариралите електропроводи в Старозагорска област заради ураганния вятър, аварийни екипи работят основно в общините Раднево и Гълъбово, където без ток остават 20 села. Пътищата в областта са проходими.

Над 30 села от Шуменска област имат проблеми с електрозахранването заради тежката зимна обстановка. Екипи на "Енерго про" работят за отстраняване на авариите. В две шуменски села няма ток - Велино и Живково, съобщиха слушатели на радио Шумен.

Част от Хасково също беше без ток след множество аварии в мрежата на EVN. Захранването в някои квартали е възстановено, но работата продължава.

Без ток са 8 села в общините Маджарово и Ивайловград и част от три хасковски квартала.

Електроподаването е възстановено в Харманли.

/БНР/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България