Няколко хиляди лева и евро, пистолет, пушка, бухалки, везни и оборудване за нарколаборатория намерени при спецакцията в Бургас

12 души бяха задържани при спецакцията на ГДБОП в Бургас . Част от задържаните са били открити по адреси, други са били арестувани на изхода на Бургас, в луксозни автомобили.

Въоръжени до зъби спецполицаи са завардили изходите на града отрано сутринта, а в 10. 30 часа са извършени арестите, съобщиха очевидци на акцията. Разследването е за организирана престъпна група за наркотици. Тя е действала на територията на Поморие и бургаските квартали Рудник и Черно море.

На 8 от проверени общо 10 адреса в Бургас са открити наркотици. Това съобщи за "Труд" говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

При претърсванията са открити основно марихуана и синтетична дрога. Иззети са били също пари - няколко хиляди в евро и български левове, боен пистолет, бухалки, ловна пушка, везни, високо технологична инсталация за цялостно обзавеждане на нарколаборатория. Освен с наркотици, групата се е занимавали и със силови действия, заплашвали са дилъри, които отказвали да работят за тях или са били в противоречие с интересите им.

Повечето от арестуваните са криминално проявени за различни престъпления, включително и за наркоразпространение.

Това е една от новосформираните групи за последните 2 години на територията на Бургас. Възможно е да е заела новоосвободена ниша след разбиването на групите на Любомир Славов - Мазния и Илко Паскалев и Георги Карчев.

Според слухове, които обиколиха Бургас след арестите, един от задържаните е помориецът Недялко Гетов. Негов авер, по прякор Бабата, преди време застреля в центъра на морския град сочения за наркобос Иван Попов - Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право