Хиляди на празнично шествие в Шумен

Връчиха Наградите за образование

Шумен чества Деня на българската просвета и култура с празнично шествие, в което се включиха деца, ученици, педагози и родители. Навръх празника бяха връчени и Наградите за образование и наука. Начело на тържественото дефиле на знанието бяха отличници от СУ "Панайот Волов" с ликовете на Светите братя Кирил и Методий и Градския духов оркестър.

Пред сградата на община Шумен детски градини, училища и представители на Шуменския университет преминаха в тържествен марш и бяха приветствани от ръководството на града.

След тържествената манифестация на специално изградена сцена на пл."Освобождение" кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха Наградите на Шумен в системата на образованието и науката. Десет изявени шуменци заслужиха призовете: абитуриентът от ППМГ „Нанчо Попович" Петър Ангелов, старши учителят в ДГ „Конче Вихрогонче“ Събинка Байнова, учителят от СУ „Йоан Екзарх“ Димитринка Рачева, директорът на ДГ „Братя Грим“ Евгения Цветанова, директорът на VІ ОУ„Еньо Марковски“ Марияна Йорданова, проф. д.с.н. Соня Илиева, преподавател в ШУ„Еп.Константин Преславски“, ученическият отбор на Школа А&Б, педагогическият екип на ДГ „Пролетна дъга“, проф.Кина Вачкова за сборника й „Приносът на възрожденците за читалищното дело“, фирма "Ал и Ко" за подпомагане на предучилищното и училищното образование. С почетното звание на Община Шумен „Златна значка“ бе удостоен дългогодишният директор на ППМГ „Нанчо Попович“ Ваньо Георгиев.

След церемонията шуменци се насладиха на спектакълът „Споменът за утре“ на трупата на Нешка Робева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България