Хиляди посрещнаха първите слънчеви лъчи на юлското слънце

Хиляди българи посрещнаха първите лъчи на юлското слънце на морския или речен бряг. Въпреки хладното време, десетки избраха да посрещнат Джулай морнинг на дунавския бряг в Тутракан.

Точно в 5:34 часа беше изгревът край Тутракан. За съжаление слънчевият диск не можа да пробие през облаците, но това не повлия негативно върху настроението на събралите се тук близо 2000 души. 11 рок групи се представиха на сцената край Дунав. За първи път имаше и международно участие - това на италианската група Арсея.

Кулминацията на Джулай морнинг беше изпълнението на едноименната песен от вокалиста на групата "Юрая хийп" Джон Лоутън и по традиция той пя с момчетата от БТР. По време на едно от техните изпълнения на сцената като беквокалисти се изявиха и вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, съобщи БНТ.

Стотици посрещнаха юлското слънце на брега на морето при село Камен бряг, съобщиха от Община Каварна. Нито дъжда, нито необичайното студено време попречиха на стотици хора от различни краища на страната и света и тази година да се съберат в местността „Огънчето“ край Камен бряг. Слънцето успя да си проправи път през облаците и се показа на хоризонта в 05.40 часа под звуците на знаковия хит „Джулай морнинг“, в изпълнение на Звезди Керемедчиев и „Ахат“. Преди това феновете на рока пяха с кралицата на рока Милена Славова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България