Хлапета взломили къща на гурбетчии, взели костюм и булчинска рокля

3 момчета и момиче, на възраст от 11 до 13 години, отмъкнали близо два чували с дрехи от къща на гурбетчии в Търговище и ползвали празния дом за барче на самообслужване.

Сигнал за разбитата входна врата и обърнатата наопаки къща във вторник подала 49-годишна жена, която наглеждала имота на децата си, докато те били в чужбина. За часове станало ясно и кои са били неканените гости.

За седмица време, в което не била ходила на адреса в Търговище, хлапетата влизали няколко пъти там, установили полицаите. Никое от тях не признало да е разбивало вратата, но разказали, че са си харесвали дрехи от гардеробите, включително мъжки костюм и булчинска рокля, които си занесли вкъщи. От къщата липсвали най-вече дрехи, които собствениците си донесли от чужбина. Нямало ги още чинии и друга посуда, но подателката на сигнала не можела да посочи какво точно липсва. Децата обаче върнали близо два чувала дрехи. Станало ясно, че си правели кафе в къщата и я ползвали като място за отдих от занятията в училището си, което било близо до взломения дом.

От Районното управление на полицията съобщиха, че се извършва проверка и материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, която да прецени какви мерки да се вземат спрямо децата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право