Хлапета задигнаха стара "Лада"

Снимка: Архив

Две момчета на 13 и 15 години откраднали стара "Лада Нива", подкарали я, били засечени от екип на частна охранителна фирма и при опит да избягат, катастрофирали. Инцидентът станал около 2 ч. на 4 май в новозагорското с.Стоил войвода - съобщиха от полицията.

Старият автомобил бил собственост на 87-годишен старец от селото. Децата го познавали отлично, защото редовно ходели да му помагат за поддръжката на двора. Никога не са посягали на вещите му. Но знаели къде държи ключовете за колата. Уговорили се да я подкарат тайно, за да се разходят и после да я върнат без никой да ги усети.

В нощта срещу четвъртък, когато родителите им заспали, излезли и отишли до дома на дядото. Той също спял. Ладата била паркирана в двора му.  Момчетата се качили, запалили двигателя и потеглили из улиците на селото. В този момент обаче полицията в Нова Загора съвместно с частните охранителни фирми провеждала акция на територията на общината срещу посегателствата върху земеделските имоти. Момчетата били засечени от екип на частна охранителна фирма.

Пазачите веднага  предприели действия да ги спрат.  Децата се изплашили. По-голямото, което шофирало автомобила, натиснало газта и бягството приключило бързо. Невръстният шофьор забил колата в крайпътно дърво. За щастие, нито той, нито по-малкият му приятел са пострадали при удара. Причинени са материални щети по автомобила.

Момчетата били предадени от охранителите на полицията. Срещу 15-годишния шофьор се води бързо производство - уточниха от ОД на МВР в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България