Хлапета откраднали, потрошили и зарязали „Трабант”

Снимка: Архив

Потрошен „Трабант” е намерен на улица в лознишното село Синя вода, а по-късно са издирени и 4 момчета, участвали в кражбата и произшествието с колата, съобщиха от полицията в Разград.

Сигналът за колата, която била със спукани десни гуми, повредено панорамно стъкло, фарове и стопове, е бил подаден от жители на селото в петък сутринта. По техните думи автомобилът е катастрофирал и е бил изоставен на улицата в селото. Липсвали регистрационните табели.

Полицаите обаче установили, че трабанчето е собственост на 69-годишен мъж от Разград, който не подозирал, че колата му е изчезнала. Тя станала обект на посегателство от 4 момчета, които живеели в неговия квартал в града. Те успели да отключат колата и я карали до селото. По пътя претърпели различни леки произшествия, но за щастие без сериозни травми за тях. Зарязали колата в селото, което било на 15 минути с автомобил, и се прибрали. Полицаите установили, че извършителите са две момчета на 15 години - З.Н. и М.М., както и година по-големите им приятели М.М. и Д.Д. Никой от групата досега не е имал противообществени прояви.

Издирени били и регистрационните табели на колата. Те били предадени с протокол.

По случая се води досъдебно производство, което ще изяснява как са се случили кражбата и инцидентите, кой е карал и т.н.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони