Холандия засенчи Франция и Германия

Холандия пропусна последните издания на световното и европейското първенство, но взе частичен реванш пред своите фенове. Тимът засенчи Франция и Германия, с които се срещна в една група в турнира Лигата на нациите. "Лалетата" дори завършиха пред настоящия и бившия световен първенец в крайното класиране. Така играчите на Роналд Куман се присъединиха към финалната четворка, която ще спори за купата от първото издание на надпреварата. За нея ще се борят още Португалия, Англия и Швейцария. Финалният турнир ще се проведе от 5 до 9 юни 2019 година, а домакин ще родината на Кристиано Роналдо.

До тази фаза холандците стигнаха след реми 2:2 срещу Германия в последен мач от Група 1 на Лига "А". Бундестима водеше с 2:0 до 85-ата минута, но след гениално тактическо решение на Куман се стигна до изравняване. Селекционерът даде указания върху бележка от тефтер на защитника Върджил ван Дайк да играе като нападател в заключителните минути. Ходът даде резултат и Куинси Промер върна един гол, а в добавеното време именно играчът на „Ливърпул“ вкара за 2:2.

"Показахме прекрасен футбол - заяви Куман. - Помня, че хората казват, че винаги германците вкарват гол в последната минута. Този път обаче Холандия бе отборът, който извади късмет в края. Никой не очакваше, че след срещите в тази трудна група ние ще сме първи. Но го направихме."

В лагера на германците очаквано настроението бе минорно. С последното си място в групата Бундестима изпадна в Лига "В".

Воденият от Йоахим Льов тим продължи с незадоволителното си представяне. За календарната година Германия има едва 4 спечелени мача от 13 изиграни срещи.

"Благодаря на Бога, че 2018-та си отива", бе лаконичният коментар на немския национал Тони Кроос след равенството с Холандия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят