Хората търсят хубав офис и добър шеф

Сигурността и комфорта са по-важни от служебната кола

Започват работа според характера

Очакванията и изискванията на служителите към работодателя им са се променили значително в последните десет години, показва проучване на консултантската компания Suite&Co. Привилегии като служебна кола и луксозни командировки вече нямат същата притегателна сила. Вместо това хората търсят най-вече сигурност и комфорт, пише Business Insider.

Мнозина посочват като плюс и удобно местоположение на офиса, а 76% отбелязват, че за тях е важно как изглежда работното им място отвътре. Основната причина за тези промени е ръстът на заплатите. След като заплатата достигне ниво, достатъчно за да покрива разходите за живот и издръжка на децата, следващата стъпка е хората да търсят работа, която отговаря на характера им и им позволява да се чувстват добре.

Служителите посочват и добрите отношения с шефа като фактор, който ги кара да изберат да останат по-дълго в определена компания. “Началникът трябва да има персонален подход към всеки. Хората искат социално взаимодействие”, споделя Виктор Гилз, директор в Suite&Co. Това не означава само получаването на похвали, а подкрепа, готовност за изслушване, внимание към мнението на отделния човек и оценяване на усилията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика