Хорър по скандинавски

Разкошната Джулия Рагнарсон

Очакванията са много високи

Режисьорът и сценарист Ари Астър се превърна в едно от най-горещите и обсъждани имена сред почитателите и хората, работещи в хорър жанра с бруталния си дебют “Hereditary”. “Сега всички погледи отново са обърнати към него и очаквания му втори филм “Midsommar”, който или ще затвърди, или ще разклати позицията на Астър като един от най-талантливите и обещаващи млади режисьори”, съобщава operationkino.net.

“Midsommar” е фолк-хорър със скандинавски мотиви, описван от Астър като “апокалиптичен филм за раздяла”. В центъра на историята е двойка (Флорънс Пю и Джак Рейнър), която заминава при приятел в провинциален град в Швеция, специално за техния фестивал, посветен на лятното слънцестоене. Единият от двамата главни герои все още страда заради смъртта на близък човек и в резултат странните местни ритуали се оказват пропити със страх и ужас. И това, което започва като идеалистично откъсване от стреса на големия град, бързо се превръща в странно и изпълнено с насилие съревнование в ръцете на езически култ…

Очакванията са високи и са за нещо качествено в стила на “The Wicker Man” и “Вещицата”.

В ролите влизат Флорънс Пю, Джак Рейнър, Уил Полтър, Вилхелм Бломгрен, Уилям Джаксън Харпър, Елора Торчия, Джулия Рагнарсон, Ана Астрьом, Арчи Мадекве, Луис Петерхов и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино