Хорър тръпки със сладураната Елън Пейдж

The Cured играе с кодовете на зомби жанра

Сценарият е написан от Дейвид Фрейн

Новият филм със сладкото холивудско изкушение Елън Пейдж „The Cured“ беше показан в рамките на фестивала в Торонто и събра достатъчно противоречиви отзиви, за да развълнува феновете на жанра.

Какво се случва, когато немъртвите се завърнат към живот? В свят, който от години е опустошаван от вирус, превръщащ инфектираните хора в зомби канибали, най-накрая е намерен лек и започва труден и мъчителен процес за интегрирането на излекуваните хора обратно в обществото. Сред бившите заразени е Сенан (Сам Кийли), млад мъж, който е тормозен от спомена за ужасяващите неща, които е извършил, докато е бил инфектиран. Приютен обратно в дома на съпругата (Елън Пейдж) на умрелия му брат, Сенан опитва да започне живота си отначало. Но дали обществото е готово да прости на него и подобните му или страхът и предразсъдъците за пореден път ще разкъсат света. Натоварен с провокативен паралел с част от проблемите на времената, в които живеем в момента, „The Cured“ е интелигентен, стряскащ и завладяващо човешки разказ за вина и изкупление. Или поне така го описват в промоционалните материали.

Режисьор и сценарист на „The Cured“ е Дейвид Фрейн, а в ролите освен Елън Пейдж са още Сам Кийли, Том Вон-Лоулър, Стюърт Греъм, Пола Малкъмсън и др.

Премиерата е през февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино