Хотелиерите и ресторантьорите ще проведат национална среща в Стара Загора

Информационен семинар-дискусия, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, ще се проведе на 22 март от 14:00 часа в зала 2 на хотел „Верея” в Стара Загора.

На форума ще присъстват ресорният зам.-кмет на Общината Красимира Чахова, експерти от Министерството на туризма, Министерството на културата, Комисията за защита на личните данни, Софтуерна асоциация и др.

Участниците ще обсъдят въвеждането на Единната система за туристическа информация, измененията в Закона за авторското право, делегиращи нови функции на общините, прилагането на Общия регламент за защита на данните, прилагането на Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Ще бъде представен Националният браншови кодекс на поведение относно прилагането на Общия регламент за защита на личните данни. В дневния ред е включен и отчет за предприетите действия към държавните институции, относно проекта на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за реформа на икономическата среда за развитие на заведенията за хранене и развлечение, намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България