Хотелиери очакват силен септември край морето

Силен септември очакват хотелиерите в курортите край Варна, които се радват на дългосрочната прогноза за слънце и високи температури. Повечето обекти отрано са сключили договори с туроператори и поне до средата на месеца ще посрещат чужденци от цяла Европа. "Някои големи туроператори, като "Томас Кук", споделят, че септемврийските резервации за българското Черноморие ще компенсират слабия старт на сезона през юни", коментира за "Труд" проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

Според него сривът на турската лира няма да се отрази негативно на заетостта в морските ни курорти в първия есенен месец, тъй като резервациите за организирани групи са направени преди месеци. Дори при заявки в последния момент ол инклузив почивките се продават в евро, а пакетите у нас засега са по-евтини от тези в Турция, посочи проф. Маринов. Може да се очаква отлив само на индивидуални гости, предпочитащи градските турове, тъй като цените в ресторантите и магазините в южната ни съседка сега са много атрактивни, добави експертът. Септемврийското море е изгодно и за българите, защото струва с над 20% по-малко от пика на лятото, показа проверка на "Труд".

Хотели на Златни пясъци предлагат оферти от 40 до 80 лв. на ден на човек с всичко включено в цената, а нощувка със закуска и вечеря излиза 30-35 лв. Идентични са цените и в Св. Св. Константин и Елена, където СПА-хотелите са с минерални басейни. Намаленията започват от 1 септември и важат до края на месеца, а в някои хотели и до 15 октомври, като масово при предплатена 1 седмица ваканция се дава бонус от ден или два безплатен престой, а към 10-дневните пакети се добавя подарък от 4 нощувки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес