Хотелиери свиват отстъпките за ранни записвания

Да се контролира апартаментният туризъм, настоява браншът

За лято 2020 хотелиерите ще бъдат по-обрани и ще свият отстъпките от 30%-40% за ранни записвания, които даваха в минали години. Това каза председателят на Варненската асоциация на ресторантьори и хотелиери/ВАРХ/ Павлин Косев при откриване на III изложение Тур-експо"дестинация Варна".

Според него нивата от отминалия сезон, който тръгна трудно и с изключително слаби ранни записвания, са се запазили спрямо преходната година. От бранша са увеличили дори цените след 15-20 юли.

Освен тенденцията за повече български туристи, расте броят на високоплатежни гости в нашите курорти, които са изключително взискателни към баланса цена-качество. Отзиви и оценки веднага излизат в онлайн платформите и за това хотелиерите стават все по-внимателни и предпазливи как изпращат, а не толкова как посрещат туристите, коментира Косев.

Според него градският туризъм във Варна се развива целогодишно заради увеличените полети, изградената инфраструктура, но среща нелоялната конкуренция на апартаментния туризъм, който не се контролира. Апартаментите не са хотели, а са с табели "частен дом" и институциите нямат право да влизат на проверки. Проблемът може да се реши с т.н. тайни гости, смятат от бранша.

Над 100 фирми участват тази година в Тур-експо "дестинация Варна". Хит на третото изложение е българска фирма, която предлага отваряне на хотелски стаи с пръстови отпечатъци. От миналото лято тази система е въведена в хотел в Златни пясъци и в три хотела в Испания. Фирма от Германия показва какви мерки да се вземат, за да се защитим от легионелата, във връзка с която имаше неприятни инциденти в Слънчев бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм