Хотел Мариот ще бъде на 30 етажа

Две банки финансират проекта с 58 млн. евро

Пощенска банка и Черноморска банка за търговия и развитие отпускат общо 58,3 млн. евро за да финансират изграждането на новия хотел Мариот в София. По проект в центъра на столицата ще бъдат построени 30 етажа, на които ще бъдат разположени 232 хотелски стаи. Сградата ще съчетае бутиков търговски център, 5 ресторанта и дори жилищен комплекс.

Инвеститор е компанията “Айтауър Дивелопмънт” ЕАД, а строител на сградата е италианска фирма. Очаква се хотелът да отвори врати през 2020 г. Мариот ще предложи на гостите конферентни зали, голям фитнес салон, зони за спа, както и магазини. За грижа на клиентите ще бъдат наети 250 служители.

Македонският хотел Мариот е само 7 етажа, докато софийският ще бъде около 30 етажа, заяви финансовият министър Владислав Горанов на церемонията по подписване на договорите за финансиране. По повод съкращаването на звената “Оперативни проверки” в НАП Горанов каза, че 256-те служители в тях може да кандидатстват за работа във “Фискален контрол”, чиито щатни бройки ще бъдат увеличени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции