Храна за социално слаби събират „отГОворните“ в два магазина в Горна Оряховица

В Горна Оряховица ще се проведе инициативата „Купи и сподели“, част от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

На местно ниво кампанията се организира от доброволците от кауза „отГОворните“. Активните млади хора ще посрещнат клиентите в двата големи супермаркета в града с покана да закупят и дарят стоки в подкрепа на социално слаби жители на общината.

Кампанията ще протече в два поредни уикенда – 13-14 април и 20-21 април. Между 11:00 и 14:00 ч доброволците ще бъдат в магазините, за да помогнат на дарителите да предоставят хранителни продукти.

„Купи и сподели“ дава възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят трайни пакетирани хранителни продукти - олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др. Всеки продукт може да бъде оставен в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините. Доброволците от „отГОворните“ ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.

Всички събрани продукти ще бъдат разпределени между потребителите на Домашния социален патронаж в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони