Храни Христо, да те лае

Обвинява правителството, а е замесен до ушите

Партията на Христо Иванов поиска оставка на парламент и правителство още на втория ден от Европейското председателство в България. Бившият правосъден министър на ГЕРБ се разлая срещу ГЕРБ, че управлявали държавата като по Берово време. И обвини правителството в три злини…, в които самият той е замесен до ушите

Приватизацията на общинска банка – внесена от Трайчо Трайков

Христо Иванов напада столичния общински съвет и БНБ, че са дали зелена светлина за приватизацията на Общинска банка. Само че именно неговият коалиционен партньор, Трайчо Трайков, е вносител на предложението. Какво очаква Иванов, общински съвет с огромно мнозинство от десни партии да спре приватизационна сделка, предложена от неговия (уж) десен общински съветник? Или БНБ да се допита лично до него дали харесва прическата на единствения, подал оферта инвеститор?

Сделката за ТЕЦ „Варна“

Христо Иванов недоволства и от това, че ЧЕЗ продали ТЕЦ „Варна“ на бившия министър Папазов. Не е много ясно какво лошо има в този купувач, но партията на единствената възможна истина – „Да, България“ – не го одобрявала. Българското общество обаче, надали е толкова късопаметно, за да забрави, че и в дъното на тази сделка може да се открие коалиционния партньор на Христо Иванов – Трайчо Трайков. Именно той инициира и защитаваше пламенно продажбата и на остатъчните дялове на държавата в ЕРП-тата. И именно той се оказа обвиняем вкупом с Иво Прокопиев и Симеон Дянков за заподозрени пазарни манипулации при продажбата на дяловете.

Приватизацията на „Въжени линии“ – гласувана от синьо-червен общински съвет

През последните дни Христо Иванов започна да се тръшка и защо във Витоша не работели лифтовете и колко лошо било те да са частни. Но защо обвиненията са срещу ГЕРБ и Обединени патриоти, когато „Въжени линии“ ЕАД е приватизирана през юли 2007 г., когато в СОС все още няма нито един представител на ГЕРБ. Затова пък там са БСП (19 човека), СДС (10), ССД (9), Гергьовден (6), ДСБ (6), Демократи за София (5), НДСВ (4) и 2-ма независими. По-голямата част от тези хора днес са коалиционни партньори на Христо Иванов или се навъртат покрай него. Още повече, че вицепремиерът Каракачанов наскоро разкри, че именно другарят и сподвижник на Христо Иванов – Радан Кънев – е блокирал последователно модернизацията на съоръженията на Витоша в предходното правителство, заплашвайки Борисов с оставка и избори.

Концентрираната медийна власт – в ръцете на Прокопиев

Христо Иванов посочва като причина за оставка и концентрираната медийна власт, която заглушавала истината и лишавала гражданите на България от информиран избор. Но в кого е концентрирана тази власт в най-голяма степен? Доскоро тези ръце бяха на неговия покровител, партиен спонсор и идеологически гуру – Иво Прокопиев. Групата „Капитал“ е вероятно най-мащабната група онлайн медии, като пипалата й стигат до не един и два редакторски и шефски поста в националните телевизии и националното радио. Нито Делян Пеевски с трите си вестника, нито поотслабналата онлайн група на Нова тв, нито вече разделените „Труд“ и „24 часа“, нито групата на ПИК могат да се мерят като мащаб с медийната империя на Прокопиев.

Назначението на Мавродиев в ББР

Тръшкането на Христо Иванов продължава и с назначаването на Стоян Мавродиев за изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Той бил предупредил кабинета да не назначава бившия председател на КФН на новата позиция – защо, не става ясно, като изключим проверките, които Комисията за финансов надзор направи на „Алфа финанс холдинг“ – финансовият „хъб“ на Иво Прокопиев. Какво очаква уж радетелят за законност Иванов, председателят на КФН да стои със скръстени ръце, докато акционер в пенсионен фонд го източва през офшорки и дори го вкарва в недопустими по закон инвестиции в собствени соларни паркове? Да не забравяме и че Мавродиев беше одобрен за изпълнителен директор на ББР от новия гуверньор на БНБ – открито одобрен и подкрепян за този пост от групата „Капитал“. Разбира се, в това няма нищо лошо – Димитър Радев засега не е допускал грешки и се доказва като балансиран и умерен ръководител на централната банка.

Решението за Пирин – изчистващо 15-годишни бакии на „зеления“ лобизъм

Христо Иванов иска оставка и защото правителството одобрило промените в плана за управление на парк Пирин, предложени от кмета Икономов и позволяващи изграждане на втори кабинков лифт. Лидерът на „Да, България“ може да не е информиран, но именно неговият кандидат-депутат Тома Белев е изготвил нормите и режимите в плана за управление, създали безпрецедентни проблеми пред развитието на българския туризъм, опазването на българската природа и преживяването на местните общности в Пирин. И всичко това, финансирано с милиони левове от държавния бюджет и българо-швейцарската програма за сътрудничество, която, както „Труд“ разкри, се управлява в България от национален консултант на Швейцария по туризъм.

С тези хора не може и не трябва да се управлява

Христо Иванов и хората около него днес искат оставка на правителство с премиер Бойко Борисов, който през изминалите години им е дал абсолютно всичко, което са пожелали – министерски кресла, агенции, закони, реформи, шефове на агенции, многомилионни обществени поръчки, дори помощ за прокарване на лобистки закони и предложения в ущърб на България. Само и само тези “демократи” да са кротки, доволни, загладили косъм и да не рушат дори и малкото постигнато в България. Но не би. Храни Христо да те лае. И то още от първия ден на историческото Европредседателство.

Борисов сам си е виновен и дано да го осъзнае. С тези хора не може и не трябва да се управлява. Бога ни, с подобни индивиди американското правителство дори не преговаря…, всички знаем защо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари