Христов остана на 1 кг от златото

България вече има и сребърен медал на летните олимпийски игри за младежи в Буенос Айрес. Христо Христов зае второ място в категория до 85 кг във вдигането на тежести, което е второ отличие за спорта след бронза на Галя Шатова.

Българинът направи отлично състезание с шест успешни опита и събра двубой от 379 кг (173 кг в изхвърлянето и 206 кг в изтласкването). Това щеше да му донесе и титлата, ако иранецът Алиреза Юсефи не извърши истински подвиг като навакса 11 кг пасив с невероятните 218 кг във второто движение.

След третия медал България разделя 53-ото място в класирането по медали, което е неофициално на младежките игри. За него не се взимат предвид отличията, спечелени в състезания за смесени отбори. Иначе родните спортисти имат и три златни отличия.

Александра Начева даде заявка за титлата в тройния скок, след като поведе в класирането на дисциплината. Световната шампионка за девойки се приземи на 13,76 метра в най-добрия от четирите си опита и разделя първата позиция с Мария Висенте (Испания). В сряда вечер е втората серия скокове, а крайното класиране ще се изготви според сбора от двата най-добри опита.

Зорница Стоилова пък остана 15-а в модерния петобой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт