Христо Монов, баща на студента, убит от Полфрийман, пред „Труд“: Съдия Калпакчиев показа колко е зависим

„Точно преди празнуването на Деня на независимистта, съдия Калин Калпакчиев показа колко сме зависими. Решението на съда е позор за България и подигравка с българите. Като знам, кои са хората, които са взели това решение. Тези хора просто изпълниха поръчката от господарите им, които им плащат. Хубаво е, че снимките им ги има, особенно на Калпакчиев. Хората като го срещнат могат и имат право да изразят отношението си и благодарността към него, че опозори България“, каза днес пред „Труд“ Христо Монов, баща на студента, убит от Джок Полфрийман.

Коментарът на Монов е във връзка с пускането на свобода почти 7 г. предсрочно на Полфрийман. Решението бе в зето в четвъртък от тричленен състав, начело с председателя на Софийския апелативен съд и шеф на съюза на съдиите Калин Калпакчиев.

Днес Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов.

"Българската държава се подигра с български граждани в лицето на съда. Тримата съдии - този Калпакчиев и двете съдийки, ще носят върху себе си един нравствен позор. Едно само не им пожелавам - да преживеят същото, което преживяхме със съпругата ми и приятелите на сина ми". Това коментира бащата на жертвата пред DarikNews.bg. вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право