Христо Проданов: Всички депутати от БСП ще за в зала при гласуването на министерските оставки

Христо Проданов. Снимка: БНТ/архив

На гласуването на оставките на министрите в парламента ще бъдем цялата група на БСП, както и на ветото на президента, и когато се гледат важни законопроекти и решения. Това обяви Христо Проданов, депутат от "БСП за България", зам.-председател на ПГ на партията, по БНТ. Оставките и назначенията обаче няма да променят абсолютно нищо, допълни той.

Ние не омаловажаваме ползата от парламентарната трибуна, но нашата задача е изграждане на Национална доктрина за България. Затова, през останалите заседания, на ротационен принцип, 20 депутати от БСП ще присъстват в пленарна зала, обясни депутатът.

В края на декември ще проведем Конгрес, на който ще бъде приета платформата, която ще обсъждаме през следващите три месеца с българските граждани. Но през това време, ние ще бъдем много активни в парламента, категоричен е социалистът.

Президентът и БСП не са скачени съдове, той има мнение, ние имаме наше и това се решава чрез дебати. Така Проданов коментира позицията на президента Радев, че на този етап България няма нужда от предсрочни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика