Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте!

Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

"Най-важното в живота е да имаш добро семейство, приятели, много да се трудиш и никога да не се предаваш." С тези думи великият Христо Стоичков откри последната среща с публиката от турнето за представянето на своята автобиография "Христо Стоичков. Историята" във Варна.

Въпреки студа стотици жители на града извиха дълга опашка пред елхата в Гранд Мол Варна, за да вземат автограф от Камата и да видят отблизо Златната топка, която той донесе за премиерата. Най-нетърпеливи бяха малките фенове от варненските детско-юношески футболни школи, които посрещнаха идола си с грейнали лица, докато възрастните бурно скандираха "Ицо! Ицо!".

"Щастлив съм. Радвам се, че има толкова голям интерес към книгата. Надявам се децата да я прочетат, за да видят как и докъде съм стигнал. Минал съм отвсякъде. На 9 години ме изгониха, на 20 и 23 години пак ме наказваха, но не се отказах. В трудните моменти успявам да превъзмогна всичко. Нека младите разберат, че трябва да уважават всички, които ги уважават, упорито да работят и да не се предават за стотинки и пред никого", сподели Камата. "Горд съм, че се връщам във Варна, чийто почетен гражданин съм. Тук имам прекрасни приятели от големия футбол - Иван Колев, Милен Бакърджиев, Божил Колев", добави Стоичков.

Той уточни, че предстои представяне на автобиографията му в Лондон, Чикаго, Ню Йорк и Барселона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица