Христо Стоичков получи символите на званието Почетен гражданин на Стара Загора

Световнопризнатият български футболист Христо Стоичков получи от кмета на Стара Загора Живко Тодоров символите на званието Почетен гражданин. Решението за присъждането му беше взето на заседание на Общинския съвет в града през 2017 г.

Носителят на Златната топка през 1994 г. популяризира Стара Загора като през миналата година организира уникално футболно шоу между отбора на Христо Стоичков и приятели и Дрийм тийма на „Барселона”.

„Смятам, че Христо Стоичков е заслужил своето признание и трябва да получи достойното си място и в сърцето на Стара Загора. Ицо, ти си голям приятел на Стара Загора. Винаги си добре дошъл и с присъждането на това звание показваме своето уважение към теб. За всичко, което си направил за Стара Загора и за България, благодарим!” – каза кметът Живко Тодоров.

„Стара Загора е град с големи спортни традиции. Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътят сме го проправили. Щастлив съм и съм горд, че от днес старозагорци се увеличават с още един. Приемам званието като задължение оттук нататък, където и да съм по света да казвам, че Христо Стоичков е гражданин и на Стара Загора” – обяви Камата.

Той припомни, че неговият спортен път тръгва от Стара Загора, където е бил войник, както и че оттук са тръгнали много добри футболисти.

Легендарният футболист обяви, че следващата инициатива, която ще организира в Стара Загора, ще бъде насочена към децата. Той сподели и идеята да организира демонстративен мач в града като сформира отбор от Централна и Южна България срещу тим от останалата част на страната.

Паричната премия от 3000 лева, която се дава на всеки почетен гражданин на Стара Загора, Христо Стоичков дарява за лечението на бебе Мая, което страда от злокачествено заболяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България