Хубчев на „тиха война“ с БФС

ÉÎÐÄÀÍ ËÅ×ÊÎÂ

В началото на 90-те Йордан Лечков и Петър Хубчев бяха звезди на „Хамбургер“. Сега са се хванали „тихо“ гуша за гуша заради националния отбор. Лечков е вицепрезидент на БФС и отговорник за първия ни тим. Хубчев е селекционерът.

„Имам по-големи очаквания от треньора, но нека сме обективни – каза Лечков. - Пет поредни равенства може и да са признак на притеснение. По-добре сега да светне сигналната лампа. Явно трябва да има промени. Темата за смяна на треньора не е сериозна.“

Хубчев не остана длъжен на своя бивш съотборник и сегашен шеф. „Няма да позволя на никого да напада футболистите, дори на вицепрезидента Лечков – отвърна бившият защитник. - Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже да си тръгваме, отиваме при него и се разделяме. Не е прав Лечков за футболистите, че не са се раздали. Ще посъветвам много хора да гледат българския филм „Уют“.“

Хубчев е вторият след Любо Пенев, с когото Лечков влиза в открита конфронтация. Засега тя е на ниво „тиха война“, а не на размяна на обиди. България се класира за последно на голям форум през 2004 година под ръководството на Пламен Марков.

Пред „Блиц“ Хубчев не отговори дали се е срещнал с шефове на „Левски“ с цел да поеме „сините“. Каза, че коментира само сегашната си месторабота. В последните дни сериозно се говори, че Хубчев ще смени скоро Георги Дерменджиев на „Герена“, макар че всички страни отричат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ