Хубчев призна: Нямам предложение за нов договор, за съжаление

Селекционерът на България Петър Хубчев призна, че все още не е получил предложение за нов договор от Българския футболен съюз. Опитният наставник намекна, че желанието му е да продължи да води представителния тим на „лъвовете“.

- Какво е мнението ви за голямата звезда на Швеция Емил Форсберг и как планирате да го опазите?

- Трудна задача. Познавам добре качествата му от мачовете в Бундеслигата. Той е един от ключовите играчи на гостите. Като цяло Швеция е много силен отбор. Няма как да ви кажа обаче, как ще го спрем.

- Какви са целите в оставащите мачове до края на квалификациите?

- Целите са такива, каквито бяха и преди мача с Беларус. Да изградим солиден отбор за в бъдеще. Знаем какво е постигал този отбор през годините. Тези футболисти имат качествата. Мачът с Беларус не промненя нищо. Лично аз, когато дойдох начело на отбора, нямах поставена цел за класиране на Мондиала.

- Очаквате ли мача да е по-различен от този в Стокхолм?

- Смятаме, че добре познаваме стила на гостите. Швеция играе един футбол от много време, без да променя стила си. Надявам се нашето представяне да бъде по-различно.

- Подкрепата не е толкова висока, колкото преди 10 или 20 години, как се отразява това на тима?

- На подобен въпрос отговарях няколко пъти на българските колеги. Убеден съм, че с призиви няма да върна феновете. Само с поведение на терена ще върнем хората и ще имаме по-голяма подкрепа. Не трябва да се сърдим, когато хората имат право да ни критикуват.

- Как ще направите така, че България да играе по-добре от предишния мач с Швеция?

- Не искам да навлизаме в детайлни, но както казах го няколко пъти – да бъдем по-добър колектив на терена, по-голямо себераздаване. Постарахме се в тези 3 дни това да бъде основният акцент. Да убедим играчите, видео.

- Появиха се информации, че сте стартирали преговори с БФС за удължаване на договора. Това вярно ли е?

- Както много други информации, които излизат, няма истина в случая...за съжаление.

- Кой ще бъде капитан?

- За мен не е толкова важно кой ще излезе с капитанската лента. Важното е да бъде лидер, каквато е и една от основните функции. Ако играе Ивелин Попов, той ще бъде капитан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ