Хубчев смени подхода за Швеция

 

Селекционерът на България Петър Хубчев смени подхода за предстоящите световни квалификации с Швеция (31 август) и Холандия (3 септември) за мондиала Русия 2018. За разлика отпреди 3 месеца, когато наставникът заложи на тежки занимания преди двубоя с Беларус (1:2), сега в лагера на „лъвовете“ е далеч по-спокойно. Първите 2 дни на базата в Бояна протекли с възстановителни процедури след мачовете на футболистите за клубните отбори. Едва от вторник Хубчев започна с по-интензивни занимания, включващи предимно тактически упражнения.

Проблеми по състава обаче продължават да измъчват четвъртия в света. Капитанът Ивелин Попов лекуваше травма през последните дни, но със сигурност ще бъде на разположение за двубоя в четвъртък на националния стадион „Васил Левски“.

Не така обаче стоят нещата при халфът Геори Костадинов. Новото попълнение на „Макаби“ (Хайфа) се завърна от Израел с контузия. През уикенда твърдият титуляр в селекцията на Хубчев получи контузия в срещата с „Апоел“ (Беер Шева) и бе заменен принудително още на полувремето. До последно 26-годишният халф ще бъде под въпрос.

Снощи в киносалона на базата националите вдигнаха настроението с документалния филм „Пеле – раждането на една легенда“. Тематичната лента бе избрана заради първата световна титла на краля на футбола с Бразилия, дошла след успех с 5:2 над Швеция през 1958 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ