Художничка преобразява хотел за „Икарите“

Проектът „Авторски етаж“ е пример за съвършено различни измерения на хотелския дизайн.

27-годишната Джени Иванова е изрисувала цял етаж от сградата в театрален стил

Според нея няма граници в изкуството

aaeaie-eaaiiaa

Младата художничка Джени Иванова ще изрисува стаите на цял етаж в роден арт хотел, където ще отседнат всички номинирани за тазгодишните награди за театрално изкуство „Икар“. Това става по проекта „Авторски етаж“, който е по идея на Джени и собствениците на сградата.

27-годишната художничка от Ямбол придава на всяка стая собствен артистичен дизайн, вдъхновен от  експресивността на театралната сцена. „Авторски етаж“ е пример за съвършено различни измерения на хотелския дизайн, където артистичните визии на един млад творец смело се вписват в корпоративна бизнес стратегия, твърди Джени.

„Преминавайки в годините през различни специалности на обучение, се научих да работя с много и различни художествени средства. Усвоих изписването на икони, а сценографията отключи в мен по-дълбоко и пространствено мислене за изкуството и света. Вярвам, че в творчеството граници няма и един артист трябва да експериментира“, разказва Джени Иванова.

По думите й работата по хотела е била истинско предизвикателство в началото, но после е съумяла да балансира между идеите на „сценографа и художника в нея“, за да превърне стаите в уникални артистични проекти.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл