Хърватите започнаха психовойната: Българите прославят Аркан, Младич и Хитлер

Хърватите започнаха с психовойната преди първия мач между местния "Хайдук" и "Левски". Медиите в страната разпространиха огромни материали, в които извадиха “кирливите ризи“ на „сините“ запалянковци.

"Българите прославят Аркан, Ратко Младич и Адолф Хитлер - пише сайтът "Индекс". - Феновете им вилняха в Черна гора. Имаше сблъсъци с агитката на "Сутиеска", а преди това облепиха със стикери всичко по пътя до стадиона, за да знаят всички кои са. През лятото на 2012 година по време на мача със "Сараево" вдигнаха транспаранти с възхвала на Младич и Аркан. Година по-късно Българският футболен съюз ги глоби за плакат в чест на рождението на Хитлер. И познайте защо реваншът в София с "Хайдук" е пред празни трибуни? Заради расизъм."

Изданието обаче не пише и ред за скандиранията "татари и цигани" от страна на черногорците по адрес на "Левски". Вместо това „Индекс“ допълни, че българските фенове са побратими с ултрасите на "Динамо" (Загреб), воден от Ивайло Петев, и няма да е изненада двете агитки да се съюзят срещу привържениците на "Хайдук".

А в тима от Сплит завидяха на "сините" за вероятността отборът на Николай Митов да отложи първия си мач за първенството срещу „Лудогорец“. Бившият тим на Красимир Балъков няма подобна възможност и между двата мача от Лига Европа ще играе срещу "Локомотива" в Загреб.

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ