Хърватия брани титлата си във водната топка

Отборът на Хърватия се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по водна топка в Рио, след като изхвърли Бразилия с 10:6. Така шампионите от Лондон 2012 продължават успешно защитата на титлата си.

Любопитно е, че сега хърватите победиха Бразилия, водена от най-именития треньор във водната топка – сънародника им Радко Рудич. Именно Рудич изведе родината си до титлата в Лондон преди 4 години, като преди това бе спечелил олимпийско злато и с Италия.

Сега в  Бразилия игра и хърватският център Йосип Върлич. Освен това в тима има и други натурализирани – сръбски вратар и двама испанци.

В първата и втората част вратарят на хърватите Йосип Павич спаси две дузпи. Ключовият момент в сблъсъка бе в края на третата при 8:5 за хърватите, когато заради удар над водата в главата на съперник без право на смяна бе изгонен Дамир Бурич. Домакините реализираната отсъдената дузпа, но после докато играха в намален състав 4 минути не само, че не отбелязаха, но и допуснаха гол. Така интригата в мача приключи.

Преди това Унгария и Черна гора завършиха 9:9, като маджарите постоянно изоставаха в резултата и изравниха 70 секунди преди края на двубоя. При изпълнението на дузпите черногорците бяха по-точни и триумфираха с 13:11.

Сърбия спечели срещу Испания с 9:6, а Италия се наложи с 9:5 срещу Гърция.

На полуфиналите в четвъртък ще играят: Хърватия - Черна гора и Сърбия - Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт