Хърмаяни порасна и върти гаджета

Актрисата и убедена феминистка Ема Уотсън говори охотно за равноправието на половете, но не и за личния си живот

Момиченцето, което изигра ролята на малката магьосница Хърмаяни Грейнджър в поредицата за Хари Потър – Ема Уотсън, вече е красива млада жена и една от най-активните феминистки в Холивуд, защитаващи равноправието на половете. Тя не обича да говори за себе си – нито за вкусовете си, нито за личния си живот, споделяла е само без подробности, че е преживяла „пълния спектър“ на сексуален тормоз в Меката на киното, но нейният опит „не е уникален“.

[modula id="3194737"]

От училище – в голямото кино

Ема е родена на 15 април 1990 г. в Париж. И двамата й родители са британски адвокати. Едната й баба е французойка, затова живее в Париж до 5-годишна възраст. След развода на родителите им Ема и по-малкият й брат заминават с майката във Великобритания и се установяват в Оксфордшир.

От малка иска да стане актриса и няколко години посещава Оксфордската школа по театрално изкуство, където учи пеене, танци и актьорска игра. Участва в няколко училищни пиеси и това е целият й „професионален“ опит, преди да бъде насочена от преподавателката си в школата и одобрена в кастингите за участие в първия филм по романите на Джоан Роулинг – „Хари Потър и Философският камък“, заедно с другите деца-актьори Даниел Радклиф (Хари Потър) и Рупърт Гринт (Рон Уизли). Това се случва, когато е деветгодишна.

До 2011 г. тя участва във всичките осем филма за Хари Потър. Това й носи световна известност, куп награди и 10 милиона паунда приходи. Още с дебюта й през 2001 г. казват, че представянето на Ема Уотсън е „възхитително“ и че тя е „откраднала шоуто“. Номинирана е за пет награди, печелейки тази за водеща млада актриса. Самата Джоан Роулинг харесва Ема по време на кастинга, въпреки това начинаещата звезда се явява на цели осем прослушвания.

Колебанията

Има опасност актрисата да не подпише договор за участието си в последните два филма, защото поредицата я обвързва за още четири години, а тя има и други планове за себе си – иска да учи в университет. В края на краищата подписва, защото „никога не може да остави ролята на Хърмаяни да си отиде“, а възнаграждението й се вдига на 2 млн. паунда на филм.

Междувременно през 2007 г. Ема участва в телевизионната адаптация на Би Би Си на книгата „Балетни обувки“ на Ноел Стрийтфилд, гледана от 5,7 млн. зрители, и в анимационния филм „Легендата за Десперо“ по книгата на Кейт Дикамило (озвучава ролята на Принцеса Грах), постигнал завиден касов успех.

Има и известен опит в модата - през 2005 г. се снима за Teen Vogue, излиза и на подиума в ревю на „Бърбъри“, представящо есенно-зимната колекция на марката през 2009 г. Следват още няколко филма, а през 2017 г. я видяхме в ролята на Бел в „Красавицата и Звярът“. Освен всичко друго, Ема е и сертифициран инструктор по йога и медитация.

Мъжете в живота й

Колкото и да пази мълчание за личния си живот, актрисата има (или й се приписват) не едно любовно завоевание и разочарование. Том Дъкър, британец, професионален състезател по ръгби, е първата й любов. Запознават се през 2006 г., прекарват заедно една ваканция, но връзката им изтрайва само година. Според слухове нещата приключват, когато Ема засича Том с друго момиче.

Отношенията й с Джей Баримор започват през 2009 г. Това е първият сериозен роман в живота на актрисата, който продължава две години. Той приключва от само себе си, когато Уотсън се премества в Щатите, за да следва в университет. Джей, чийто бизнес е съсредоточен в Англия, не може често да вижда приятелката си. Освен това многобройните клюки за сърдечните увлечения на Ема допълнително наливат масло в огъня.

Уил Адамович се появява на сцената през 2011 г., когато актрисата се връща в Англия и продължава следването си в Оксфорд. Двойката не крие връзката си, появява се заедно на светски събития. Започва да се шушука за годеж, но той не се случва – след две години Ема и Уил се разделят. Официалната версия е, че това става заради натоварения й работен график.

През 2013 г. актрисата и принц Хари попадат в една и съща весела компания, което поражда слухове за техен роман. Нещата се раздухват дотолкова от медиите, че на Ема започват да й отреждат мястото на принцеса. Тя е принудена да напише в блога си: „Помните ли малкия ни разговор за това, че не трябва да се вярва на всичко, което пишат? Освен това, не е задължително да се омъжиш за принц, за да станеш принцеса“.

Отново ръгбист

В края на 2013 г. Ема и компания приятели присъстват на мач по ръгби между отборите на Оксфорд и Кеймбридж. Следва парти в един от лондонските барове, където Матю Джени, звезда на тима на Оксфорд, прави впечатление на Ема. Оказва се, че той е не само добър играч, но и знае френски, испански и руски език и учи лингвистика. След Нова година двамата заминават на почивка на Карибите, месец по-късно избират мебели за нейната квартира, а през март се разхождат в Мадрид. Всичко е прекрасно, романът се развива както трябва, но няма и година – и през декември 2014-а приятели на актрисата съобщават, че отношенията между Ема и Джени са приключили. Причината е стандартна – тя има прекалено много работа.

С Уилям Найт са забелязани заедно през есента на 2105 г., но тогава статусът на отношенията им още не е ясен. През пролетта на следващата година те вече демонстрират нежни прегръдки в един от ресторантите на Лос Анджелис. Завършил Принстън, специалист по продажби на софтуер, Найт е с 10 години по-голям от Ема и значително по-беден от нея – таблоиди разкриват, че годишният му доход е 150 хил. долара, което е 130 пъти по-малко, отколкото актрисата е получила за „Красавицата и Звярът”. През 2017 г., когато филмът излиза на екран, двойката се разделя, но едва ли причината са само различните доходи. В едно интервю Ема признава, че знаменитостите в период на реклама на нов филм са като циркаджии, а тя не иска близкият до нея човек да бъде въвлечен в „тези глупости”. Така че може би раздялата им е продиктувана от добри намерения на звездата.

След раздялата си с Найт актрисата не остава дълго сама. Само след месец тя подхваща роман с колега – Корд Овърстрийт („Клуб Веселие”), изявяващ се и като певец. Те не афишират отношенията си, но все пак попадат в очите на репортерите по време на среща. През май 2018 г. обаче медиите съобщават, че любовната лодка е потънала - двамата са се разделили. Ема се отписва от инстаграм-акаунта на актьора.

През октомври миналата година Ема е забелязана да се целува с друг – Брендън Уолъс. Това се случва в кафене в Мексико, където двойката очевидно е прекарала романтична ваканция.

Какво е положението в момента не се знае, но през януари 31-годишният Уолъс, бизнесмен и инвеститор, бе официално обявен в медиите за гадже на Уотсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица