Хю Лори получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Британският актьор Хю Лори, известен най-вече с ролята на своенравния лекар Грегъри Хаус в хитовата телевизионна поредица "Д-р Хаус", получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Ройтерс.

Британският актьор прекосява Атлантика през 2004 г., за да се снима в сериала "Д-р Хаус", излъчван от телевизия "Фокс" в продължение на осем години. Ролята носи на Хю Лори две награди "Еми" за най-добър актьор в телевизионна драма.

"Изгубил съм бройката на младите хора, които съм срещал и са споделяли, че изучават или практикуват медицина, защото са гледали "Д-р Хаус", каза Лори на церемонията по откриването на звездата му на Алеята на славата в Лос Анджелис.

Сред присъстващите беше и британският комик Стивън Фрай, койо се среща с Хю Лори, докато учи в Кеймбридж. Фрай се пошегува с приятеля си по време на церемонията.

"Традиция в този чудесен град (Лос Анджелис) е звездите да бъдат сваляни на земята. Вече приземен, Хю ще прекара вечността в компанията на изплюти дъвки и кучешки екскременти. Досега светът беше в краката му. Сега световните крака ще бъдат върху него", заяви Стивън Фрай.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица