„Царевград Търнов“ с 12,3% ръст на организираните туристически посещения за година

Общинската туристическа агенция си е партнирала с над 85 български и чуждестранни оператори

С 12,3% са се увеличили през 2019 г. организираните туристически посещения във Велико Търново, договорени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Дружеството си е партнирало с над 85 български и чуждестранни туристически агенции и оператори и е реализирало 115 702 организирани посещения на музейните обекти в старата столица. При чуждестранните туристи най-голям е ръстът на организирани групи от САЩ , които са се увеличили с 30% и през 2019 г. са достигнали до 45 000 души.

След нови договори с партньори, сключени през миналата годна от Общинската туристическа агенция на международни специализирани изложения в Букурещ и Мадрид, са нараснали и посещения на туристи от Испания с 19,5% и от Румъния с 11,46%.

11 757 са музейните посетители, закупили билети директно от Туристическия информационен център. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, септември и октомври.

Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската а агенция „Царевград Търнов“ за втори път ще представи туристическия потенциал на града от 22 до 26 януари т.г. на Международното изложение FITUR в Мадрид.

Миналия януари „Царевград Търнов“ за първи път се включи в най-голямото на Иберийския полуостров изложение и на място сключи договори с испански партньори и с български туроператори, работещи с испански контрагенти.

Международното изложение FITUR в Мадрид се провежда ежегодно от 1981 година и е сред най-значимите събития в областта на туризма в Европа и в световен мащаб. Изданието през 2019 г. поставя истински рекорд с участието на 10 487 компании от 165 държави/региони, 142 642 професионалисти, 7 856 акредитирани журналисти и 110 848 посетители.

Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на бъдещи стратегии и насърчаване на туристическия бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони