Цариградско шосе се напука преди да му изтече гаранцията

Близо три години след мащабния ремонт на бул. "Цариградско шосе", една от най-големите и натоварени пътни артерии в столицата, асфалтовото покритие в някои участъци от платното е осеяно с пукнатини. За това алармираха от неправителствената организация "Спаси София", публикувайки и близо 20 снимки от компроментирания път.

"Най-емблематичният булевард на София – Цариградско шосе беше основно ремонтиран последните три години. Бяха похарчени над 20 млн. лв., стотици хиляди столичани изтърпяха двегодишните блокади и проблеми с трафика. Въпреки това, днес, булевардът между 4-ти и 7-ми километър е осеян със десетки пукнатини, дупки и пропаднали шахти", констатират от "Спаси София".

Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него", посочват от организацията.

От Столична община реагираха незабавно. Общинският пресцентър съобщи, че по искане на кмета Фандъкова специализиранта лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове по "Цариградско шосе" и ще бъдат направени сондажи за установяване на причините за напукването.

Напукване на асфалта в някои участъци на бул. "Цариградско шосе" е констатирано от дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община в началото на седмицата. За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят "Калистратов груп", уточниха още от СО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България