Цар и премиер заедно в Рияд

Родни фирми се включват в бизнес форум

Симеон Сакскобургготски е включен в списъка с официалните лица, които ще придружат министър-председателя Бойко Борисов по време на държавната визита в Кралство Саудитска Арабия. Това потвърдиха пред „Труд” от Министерски съвет.

Посещението в Рияд е в периода 29-30 ноември, а от години Симеон Сакскобурготски поддържа близки отношения с кралското семейство.

В рамките на посещението на българската делегация в Рияд, на 29.11.2017 година е договорено да се проведе бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на България и Саудитска Арабия. Бизнес форумът има за цел да насърчи директните контакти между бизнесa от двете страни при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

Визитата на най-високо ниво в Рияд се случва само седмици след безпрецедентните арести по подозрение в корупция на действащи министри и принцове в Саудитска Арабия. С благословията на краля младият наследник на престола Мохамед бин Салман разпореди задържането на част от върхушката в страната. Арестуваните са сочени за доверени хора на починалия преди 2 години крал Абдула.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика