„Цар Лъв” пак ловува в кината

Кадри от филма.

Нова версия на анимационната класика

Джон Фавро е режисьор на филма

Новият “Цар Лъв” несъмнено е най-големият филм на месеца, а очакванията са да се превърне и в един от топ блокбастърите на годината. Премиерната суперпродукция представлява компютърно генерирана и фотореалистична версия на модерната класика на “Дисни” “Цар лъв”. Сега, 25 години след премиерата на рисувания шедьовър, вдъхновен от “Хамлет” на Шекспир, е време да проверим доколко този сюжет вълнува съвременната публика и колко силна е носталгията на порасналите фенове на първия филм. Компютърната анимация по сюжета на първия филм, режисирана от Джон Фавро, който преди три години екранизира с огромен успех “Книга за джунглата”.

Ето го и сюжета: “Малкото лъвче Симба е обучавано от баща си, крал Муфаса, да поеме властта над африканските земи след като той си отиде от този свят. Завистливият му чичо Скар успява да измисли ситуация, в която да убие брат си Муфаса, да прогони наивния престолонаследник надалеч и да завладее лъвските земи. Години по-късно Симба се завръща - пораснал и разбрал истината за кроежите на Скар и неговите хиени, благодарение на приятелката си от детството, лъвицата Нала и заедно с вечно безгрижните си “дружки” от тийнейджърските години Тимон и Пумба, той побеждава Скар и поема трона - и отговорностите на баща си, за да управлява саваната като справедлив и мъдър владетел. “

Джеймс Ърл Джоунс отново е дал гласа си на цар Муфаса. Ще чуем още Доналд Глоувър като Симба, Бионсе като Нала, Чуетел Еджиофор като Скар, Алфри Ударт като кралица Сараби, майката на Симба, Джон Оливър като Зазу, адютант на Муфаса и “наблюдател-учител” на малкия престолонаследник, Джон Кани като жреца Рафики, Флорънс Касумба като хиената Шензи, Били Айкнър и Сет Роугън като Тимон и Пумба, Дж. Д. МакКрери и Шахади Райт Джоузеф ще влязат в ролите на малките Симба и Нала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино