Цацаров към Нинова: Да се уточни списъкът на лицата, които бъдещата Агенция за борба с корупцията може да разследва

Главният прокурор Сотир Цацаров препоръча да се уточни списъкът на лицата, които могат да бъдат разследвани от бъдещата Агенция за борба с корупцията, тъй като в момента той е много широк.

Цацаров каза това на среща с лидера на БСП Корнелия Нинова по повод на подготвения от левицата проект на антикорупционен закон.

Нинова представи и част от другите забележки на главния прокурор: "Първо, що се отнася до това може ли президентът да има участие в този орган, противоконституционно ли е, мнението на главния прокурор е, че не е противоконституционно, както и да има разследващи функции. Но препоръка - да разпишем отново процедура за прозрачност при действията на президента по назначаване на председателя, конкретно."

Цацаров е изразил мнение, че бъдещата Агенция за борба с корупцията не бива да притежава технически потенциал за използване на специални разузнавателни средства, както и че трябва да се уточни кой ще контролира работата на тази агенция. "Аз не мога да давам политически оценки нито на единия, нито на другия законопроект. В крайна сметка кой от, да го нарека така, вариантите ще бъде предпочетен, е решение на хората, които работят и гласуват в тази зала. Забележките, препоръките, становищата, които изказах, са единствено и само от професионална гледна точка", каза главният прокурор, цитиран от БНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България