Цацаров: Ще предложа конкретни и прагматични промени в работата на КПКОНПИ

КПКОНПИ има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда закона. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журнаисти в Народното събрание, където е за среща с депутатите на "Обединени патриоти".

Той посочи, че промените в работата на комисията, които би предложил ще са в концепцията му. "При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения", каза още Цацаров.

Снимки: Пламен Стоименов

Може би ще ме попитате за предложения за изменения в Закона, ще кажа така - не е моя работа да предлагам изменения в закона. Това обаче не означава, че законът не се нуждае от промени, добави той. По думите на Цацаров, действащият закон има доста несъвършенства: "Аз и в своята концепция и в дай боже изслушването пред съответната комисия няма да скрия мнението си по отношение на всичко онова, което спроед мен трябва да бъде направено като изменение в закона. Дали обаче ще бъде направено, не е мое правомощието".

Главният прокурор коментира и заявката на БСП, че отново ще внесат своя проект на Антикорупционен закон: "Това не е ново. То бе направено още тогава, когато се раждаше концепцията за единен антикорупционен орган. Двете тези или двата законопроекта се сблъскаха на един от първите КСНС при президента, на който се обсъждаха антикорупционните модели. Ако и БСП и другата позиция се абстрахира и изчисти от политическия момент, може би ще се стигне до много по-прагматични решения. Аз лично не мисля, че модел, при който единствено президента назначава членовете на комисията, е най-положителният и най-работещият", каза Сотир Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право