Цачева: Ще подам оставка, само ако премиерът Борисов я поиска

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че ще подаде оставката си само ако ѝ бъде поискана от премиера Борисов. Заради нейно телевизионно изявление тя беше призована да се оттегли от група юристи, предаде БНР.

"Оставката беше поискана заради коментар на настояването на председателя на ВКС Лозан Панов за свикването на Велико народно събрание и изваждането на прокуратурата от съдебната власт. Той препредаден от агенциите, господин Панов иска законодателни промени да стане депутат". Днес Цецка Цачева отрече това да е точен цитат на думите ѝ, които били извадени от контекста, отвъд това тя декларира, че поискалите оставката й юристи са изключително уважавани от нея и затова тя е готова да се срещне с тях по темата "Конкретни законодателни предложения", както прави с всички магистрати, които търсят такава среща с нея.

Цачева коментира този сюжет преди началото на днешното заседание на ВСС, на което беше оповестено и името на първия кандидат за председател на ВАС, това е номинираният от върховните съдии, съдия Георги Чолаков. Номинации могат да се правят и следващият четвъртък, а избора е насрочен за 11 септември. Мандатът на настоящия председател на ВАС Георги Колев изтича през ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България