Цветанов за издънката на МВР с Владимир Пелов: Определено има допуснати грешки

Снимка: Денислав Стойчев

Определено има допуснати грешки. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ по казуса с избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян в Ботевград.

По думите му, трябва да се направи комплексна проверка дали всичко е направено по определения ред, която да обхване и областната дирекция на МВР в София.

"При първото задържане на Пелов ползвахме целия ресурс. Мога да кажа, че успяхме да направим нещо изключително успешно тогава", припомни Цветанов.

Според него, МВР все още изживява тежък период. "Ако направим съпоставка в доверието, мога да кажа, че МВР не може да се върне в тази кондиция, която обществото очаква. След 2013 г. беше направена една чистка, за да бъдат премахнати всички онези, които бяха считани за близки до мен и затова министерството сега няма този капацитет, който имаше", каза още Цветан Цветанов. "Не трябва да хулим системата, а да върнем доверието на обществото в системата", допълни той.

По темата за АЕЦ "Белене" Цветанов каза, че през 2012 г. кабинетът "Борисов-1" спрял проекта, защото не е имал остойностяване и сключен договор.

"Ние трябваше да плащаме, без да знаем какво ще струва накрая той на българския потребител. Сега искаме да заложим категорично, че в договора не трябва да бъде заложена държавна гаранция и ангажимент и за изкупуване на електроенергията", коментира още Цветан Цветанов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България