Цветанов: Здравен министър ще бъде избран след приемането на бюджета на първо четене

Снимка: Денислав Стойчев

Новият здравен министър вероятно ще бъде избран след като в Народното събрание мине на първо четене Бюджет 2018-та. Това обяви в кулоарите на парламента председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Убеден съм, че след гледането бюджета на първо четене в пленарна зала, министър-председателят ще внесе и предложение за персоналната промяна в Министерство на здравеопазването", каза той пред журналисти. „ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с предложението, което ще бъде внесено в пленарна зала на министър-председателя на България, защото ние стоим зад премиера, който има всичките права да предлага както структура, така и персонален състав със съответните рокади в Министерски съвет”, добави Цветанов.

По отношения на проф. Петров, Цветанов коментира: „Той е категоричен, че иска да бъде приета оставката му. Виждате, че един човек беше омаскарен, без да има никакви основания за това. Това е негов избор и премиерът се е съобразил с неговото желание”.

Цветан Цветанов коментира и готвения от БСП вот на недоверие като заяви, че той ще бъде загуба на време, макар, че ще отнеме само половин ден.

"Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега. Ще бъде загуба на време, но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика", каза той.

По думите му внасянето на вот на недоверие в навечерието на бъдещото ни председателство на Съвета на ЕС е показател за политическа незрялост. „Аз не мога да повярвам, че една партия, която претендира за 100-годишна история, загърбва националните приоритети, които са свързани с председателството”, обясни Цветанов. Според него по време на дебата ще бъдат изречени много неистини. Той напомни, че от ГЕРБ са изготвили регистър на фалшивите новини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика