Цветанов: Изненадани сме от идеята на Марешки за напускане на НАТО

Изненадани сме от Веселин Марешки за референдум за излизане от НАТО. Тази тема никога не е чувана като тяхна позиция. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той добави, че ще разговаря с  лидера на "Вола" след завръщането му от Франция.

"Трябва да бъдем категорични и много ясни - България няма как да започне каквато и да било процедура за излизане от НАТО, защото НАТО е част от националната сигурност", заяви Цветанов. Според него подобни анонси, като този на Марешки, могат само да водят до спекулации и внушения в публичното пространство.

Демократичните управления на страната винаги са били много ясни и категорични по темата и аз съм убеден, че няма да направим абсолютно никакво отклонение от членството си в НАТО и тази тема не стои на дневен ред за дебат, както в българското правителство, така също и в голяма част от демократичната общност в страната", каза още Цветан Цветанов.

Той каза, че не е запознат с мотивите на Марешки, но предположи, че има нещо общо с политическия форум, на който присъства, а именно лидерската среща на Движението за Европа на нациите и свободите в Ница заедно с Марин Льо Пен - лидер на френския "Национален фронт" и Матео Салвини - лидер на италианската "Лига".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика