Цветанов и левицата обсъждат референдума със Слави

Инициативният комитет от „Шоуто на Слави“ покани представители на политическите партии в парламента на обсъждане за резултатите от проведения референдум.

Пред „Труд“ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че в четвъртък след 16 ч. ще бъде в зала 6 на НДК. Лидерката на БСП Корнелия Нинова каза, че няма да присъства, но ще изпрати други членове на ръководството.

Според информацията Слави Трифонов също има намерение да участва, както и голяма част от членовете на комитета, събрал подписи за допитването, в което се включиха над 3,4 милиона българи с право на глас. За да станат резултатите задължителни, не достигнаха едва 12 000 гласа. Така парламентът има думата, като трябва да реши дали и под каква форма да вплете в законодателството идеите за мажоритарна избирателна система при парламентарни избори, намаляването на държавната субсидия на 1 лев за реален глас и задължително гласуване на изборите и референдумите.

В парламента тази седмица от инициативния комитет и националния омбудсман Мая Манолова внесоха законопроект за мажоритарната система, но все още никоя партия не е казала дали ще го припознае.

ГЕРБ все още не изказват мнение, въпреки че Бойко Борисов обяви пълна подкрепа за резултатите, без въпросите да се променят. БСП в събота имат разширен пленум, на който е възможно да вземат решение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика