Цветанов: Конформизмът и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС

„Само фактът, че от БСП искат да закрият Комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето. Конформизмът  и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС“. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който тази сутрин откри регионалната политическа академия на Младежи ГЕРБ в Минерални бани, област Хасково. Той бе лектор по темата „Политика на реалните решения. Държавническо мислене вместо компроматна война“.

„Още през 2015-2016 година БСП се е подготвяла с фалшиви новини за наближаващите президентски избори  и е изпълнявала този план целенасочено и организирано. Затова тогава на преден план са изведени негативни теми за България като мигрантския проблем, бунтът на бежанците в Харманли, всяване на страхове сред хората, включително и със зарази, идващи от мигрантите. Това са процеси, които са организирани, и ние успяхме да им се противопоставим за Парламентарните избори, когато разкрихме техните фалшиви профили и медии“, обясни Цветан Цветанов

Двудневният форум е под надслов „Десет години България в Европейския съюз - реални политики за страната и противодействие на спекулата“ и организира от МГЕРБ с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. Освен Цветан Цветанов, гост-лектори на академията ще бъдат ръководителят на бюрото на фондация  „Конрад Аденауер” в България Торстен Гайслер, председателят на МГЕРБ и зам.–министър на външните работи Георг Георгиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева и областният координатор на ГЕРБ–Хасково и народен представител Делян Добрев. В дискусиите ще участват още депутатите от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев и областният координатор на МГЕРБ–Хасково Румен Стоянов.

Цветан Цветанов посочи, че в момента в страната има два полюса: на истината и на лъжата. ГЕРБ категорични избира истината. „Затова трябва със силата на истината да борим с фалшивите новини. Именно от нас, от форуми като днешния вие чувате истината за политиките на правителството, за предстоящото европредседателство, за перспективите. Затова форуми като днешния са изключително полезни - за да контактувате, за да обменяте информация и да знаете истината за политиката на ГЕРБ. Защото нашата партия е най-подготвената, най-работещата, предлагаща единствено реални решения. А Европа иска да работи със системни партии като нашата, а не с популистки формации като БСП“, категоричен бе Цветан Цветанов.

„Радвам се, че сте избрали именно в тази община да се проведе днешната среща, защото тук съотношението мюсюлмани/християни е 60:40. А фактът, че днес ние сме именно тук, показва нашето отношение към етносите в България и същността на политиката ни по отношение на етническите групи в България“, подчерта Цветанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика