Цветанов към БСП: Не знам как днес гледате в очите професионалистите от МВР

Убийството в Русе е тежко, брутално. Престъпление, за което всеки един може само да замълчи и да остави професионалистите да си свършат работата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов преди гласуването на оставката на Николай Нанков като депутат. „Мисля, че днес можем да дадем уважение и респект за денонощния труд на българските полицаи, следователи и прокурори“, заяви той.

„Не знам как гледате тези професионалисти, които укорявахте в часовете след като беше установено, че има жертва“, коментира Цветан Цветанов към БСП. „Вие искате само да рушите и да създавате напрежение в обществото и това под една или друга форма не ви прави чест. Това е ваше право и профилът ви на поведение, откакто имате сегашния си председател. Решете си проблема във вестник „Дума“ и тогава излезте на трибуната“, се обърна председателят на ПГ на ГЕРБ към БСП.

Преди дни БСП сравниха убийството на Виктория Маринова с това на словашкия журналист Ян Куциак . Секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин даде пример, че в Словакия за подобен случай министър-председателят е подал оставка.

„ПГ на ГЕРБ в коалиция с „Обединени патриоти“ доказахме, че можем да носим морална отговорност. И достойният Валентин Радев, и достойният Ивайло Московски, и достойният Николай Нанков подадоха оставките си“, каза още Цветан Цветанов. „В Бяла загинаха български граждани, а вие не понесохте никаква морална отговорност. Българските избиратели не ви дадоха възможността да имате следващ управленски мандат, дълги години няма и да го имате“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България